Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Χαμπέρια από τα Ψιανά

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι στον Εφημέριο του Μεγάλου Χωριού π.Κωνσταντίνο Λαμπαδάρη ανατέθηκε και η ενορία των Ψιανών. Ο παπά Κώστας και χωρίς να είναι «επίσημα » ορισμένος ιερέας για το χωριό μας πάντα πρόθυμα μας εξυπηρετούσε όποτε τον χρειαζόμασταν: θάνατοι, μνημόσυνα, πανηγύρια αλλά και μέρες που έπρεπε να λειτουργηθούμε. Ευχόμαστε ο Θεός να τον έχει για πολλά χρόνια καλά και να έρχεται να λειτουργεί στις εκκλησίες μας.

Στην υπηρεσία Βυζαντινών μνημείων στην Λαμία βρίσκεται η μελέτη για την Παναγία. Ελπίζουμε σύντομα να λήξει το θέμα της έγκρισης για να αρχίσουμε να ψάχνουμε για χρηματοδότηση.

Με ανυπομονησία περιμένουμε τον εργολάβο για να συνεχίσει τη διάνοιξη του δρόμου Ψιανά – Καστανούλα. Όταν δούμε την μπουλντόζα στον Αϊ Βλάση τότε θα το πιστέψουμε. Περιμένουμε τώρα την Άνοιξη και ο δρόμος για Ρωσκά να ξεκινήσει.

Από τις 10 Μαΐου και μέχρι 24 Μαΐου 2011 θα πραγματοποιηθεί η απογραφή πληθυσμού. Ημέρα αναφοράς θα είναι μία ημέρα καθημερινή και όχι Σάββατο όπως τις προηγούμενες απογραφές. Όσοι κοιμηθούμε το βράδυ της ημέρας αναφοράς στο χωριό, θα απογραφούμε σι’ αυτό σαν πραγματικός πληθυσμός, βάσει του οποίου μέχρι τώρα γίνονται κατανομές κονδυλίων στους δήμους. Όσοι μένουν τον περισσότερο καιρό στο χωριό, αυτοί θα απογραφούν στον μόνιμο πληθυσμό.

Μειώθηκαν, έστω και λίγο, από 1,30 € ανά τετραγωνικό μέτρο σε 1,20 € τα δημοτικά τέλη για τα σπίτια. Το ζητούμενο είναι να μην μειωθούν οι παροχές. Μέχρι τώρα και ο δρόμος καθαρίζεται τακτικά και η βοήθεια στο σπίτι επισκέπτεται κανονικά το χωριό.

Ποιος είπε ότι ο σκύλος με τη γάτα είναι εχθροί; Στη φωτογραφία βλέπουμε τα δύο ζώα σαν δύο καλοί φίλοι να παίζουν.

Ως τ’ άλλο τεύχος
Καλή αντάμωση
Χρήστος Γιαννακόπουλος
(Χωριάτικοι Αντίλαλοι, τεύχος 132)

1 σχόλιο:

  1. Εγκάρδιους χαιρετισμούς σε ένα από τα "ξεχασμένα" χωριά μας που προκαλεί συγκίνηση και δέος σε όσους το έχουν επισκεφτεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή