Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Χαμπέρια από τα Ψιανά τεύχος 133 Χωριάτικοι ΑντίλαλοιΠολλές βροχές φέτος την άνοιξη. Σχεδόν κάθε ημέρα έβρεχε. Και όχι μόνο την ημέρα αλλά και ολονύκτια. Σαν το χειμώνα. Δεν άφησε να σπαρθούν τα χωράφια όπως έπρεπε. Και τα φρούτα πέσανε από τις βροχές αλλά και το χαλάζι που δεν μας ξέχασε .

Έτοιμα είναι , όπως μαθαίνουμε, να ξεκινήσει επιτέλους η μπουλντόζα από τα Ψιανά για την Καστανούλα. Θα καθαρίσει τον υπάρχον δρόμο και θα συνεχίσει. Μα καλά είναι δυνατόν να υπάρχει ερώτημα από πού θα αρχίσει ο δρόμος; Η μελέτη έγινε για το δρόμο Ψιανά – Καστανούλα. Ή μήπως ο δρόμος Δομνίστα- Σκοπιά- Ρωσκά θα αρχίσει από τη Ρωσκά. Υπάρχει επιβλέπον μηχανικός , υπάρχει μελέτη. Όλα τα άλλα είναι γραφικότητες. Και ασφαλώς θα αναζητηθούν ευθύνες αν ο οποιοσδήποτε αναρμόδιος ανακατευτεί και δεν τηρηθεί η μελέτη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό μας είναι αναμφισβήτητα ο χαρακτηρισμός ως κατολισθήσιμου του μεγαλύτερου μέρους του. Δώδεκα χρόνια η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να κάνει τις σχετικές μελέτες και ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό. Οι προτεραιότητες προφανώς ήταν άλλες. Τώρα όμως στο νέο δήμο Καρπενησίου, αν επιτέλους απαλλαγούμε από τοπικιστικές σκοπιμότητες έχουμε ελπίδα και εμείς από τα μικρά χωριά.

Στη φωτογραφία ο Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο κέντρο του χωριού, δίπλα στο δημοτικό σχολείο και στην πλατεία ( πρώην αυλή του σχολείου). Μας περιμένει όλους το καλοκαίρι να ανάψουμε το κερί μας.

Ως τ’ άλλο τεύχος
Καλή αντάμωση
Χρήστος Γιαννακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου