Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

χαμπέρια από τα Ψιανά -τεύχος 131


Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, η καμπάνα στην Αγία Βαρβάρα ήχησε τρεις φορές. Δεκαέξι χρόνια πέρασαν, από τις 4 Δεκεμβρίου του 1994, όταν για τελευταία φορά είχε λειτουργήσει παπάς ανήμερα της εορτής της , όπου είχε τελεσθεί το μνημόσυνο των τριών χρόνων της Παρασκευής Γιαννακοπούλου.
Φέτος, ανήμερα της εορτής της Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία. Ο ιερέας Σπύρος Μποτονάκης και άλλοι εικοσιτρείς βρέθηκαν και λειτουργήθηκαν στο χωριό, παρά τον βροχερό καιρό που έκανε τον δρόμο δύσβατο. Εψάλλει και αρτοκλασία ενώ μετά όλοι μαζί έφαγαν και γλέντησαν στην αίθουσα του σχολείου, στην πλατεία του χωριού. Και του χρόνου με υγεία. Στην φωτογραφία που μας έστειλε ο Γιάννης Γιαννακόπουλος διακρίνονται οι περισσότεροι από τους εκκλησιαζόμενους, μαζί με τον ιερέα , στην είσοδο της Αγίας Βαρβάρας.

Ο δρόμος για την Καστανούλα είναι έτοιμος να αρχίσει, για την ακρίβεια να συνεχισθεί. Αυτός ο δρόμου που άρχισε το 1991, που τον υπόσχονταν πάντα οι αρμόδιοι όταν τους το θύμιζες, που τόσα γράφτηκαν για την αναγκαιότητά του, αλλά και κάποιοι τον κατηγόρησαν, ελπίζουμε πως επιτέλους θα γίνει η διάνοιξή του.

Μεγάλο πρόβλημα με την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ. Κόβεται το ρεύμα, κόβεται και το τηλέφωνο. Έρχεται το ρεύμα, αλλά για το τηλέφωνο πρέπει να έρθει συνεργείο από το Καρπενήσι. Οι λίγοι κάτοικοι του χωριού το χειμώνα το έχουν περισσότερο ανάγκη. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2010 κόπηκε προγραμματισμένα το ρεύμα λόγω έργων και μαζί του το τηλέφωνο. Το απόγευμα που ήρθε το ρεύμα το τηλέφωνο λειτούργησε μόνο για λίγο και μετά σιώπησε μέχρι να έρθει το συνεργείο του ΟΤΕ. Λύση θα δώσει για το ρεύμα η ενισχυτική γραμμή που άρχισε να κατασκευάζεται από την Ανιάδα για την Αγία Παρασκευή Ψιανών. Το έργο όμως σταμάτησε μόλις πέρασε τον Άγιο Γεώργιο στο Βύθισμα. Πότε θα συνεχισθεί; Για το τηλέφωνο κάτι πρέπει να κάνει ο ΟΤΕ. Υπάρχουν τρόποι να μην χαλάει όταν κόβεται το ρεύμα. Θέληση υπάρχει;

Οι εκλογές στις 7 και 14 Νοεμβρίου 2010 ανήκουν στην ιστορία. Τα αποτελέσματα: Στις δημοτικές ψήφισαν 61. Έλαβαν Μπακογιάννης 13, Καρφής 45, Άκυρα 3. Για την περιφέρεια Περγαντάς 40, Χειμάρας 12.
Στις επαναληπτικές στις 14/11/2010 ψήφισαν 21 και έλαβαν Περγαντάς 18, Χειμάρας 3.
Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ψιανών επανεξελέγη ο Θανάσης Μαντζής από το συνδυασμό του Καρφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου