Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Χαμπέρια από τα Ψιανά

Ιστορική μέρα για το Παλαιοχώρι η Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010. Και τα έξι σπίτια του χωριού είχαν αναμμένα φώτα. Συνολικά εικοσιπέντε άτομα βρίσκονταν στο χωριό. Το μνημόσυνο της επόμενης ημέρας του Λάμπρου Γιαννακόπουλου για τα τρία χρόνια από το θάνατό του έφερε κόσμο και άνοιξαν όλα τα σπίτια.


Δημοπρατήθηκε ο δρόμος Ψιανά – Καστανούλα. Όταν δούμε και την μπουλντόζα να πιάνει δουλειά θα πούμε επιτέλους! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και θα αρχίσει η διάνοιξη από τα Ψιανά από εκεί που σταμάτησε.


Σπάνια έρχεται παπάς στο χωριό. Όταν ερχόταν θα έπρεπε να κουβαλάει και τα λειτουργικά βιβλία γιατί αυτά που υπήρχαν είχαν φθαρεί. Με την πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τις ενέργειες του Κώστα Κρέτση αγοράστηκαν νέα λειτουργικά βιβλία που φυλάσσονται στην Ευαγελλίστρια. Σημαντική η χορηγία του Κώστα Λιανού για την αγορά των βιβλίων.


Παρά τις προβλέψεις και το φετινό πανηγύρι ήταν πετυχημένο, με χορό, τραγούδι και φαγητό κύλησαν και οι δύο ημέρες.
Πολλοί οι επισκέπτες από τα γειτονικά χωριά αλλά κυρίως από το Μεγάλο Χωριό.


Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Γιάννη Σταμάτη που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των κατοίκων του Παλιοχωριού να καθαρίσει το μονοπάτι και την αυλή της Αγίας Βαρβάρας. Μετανιώσαμε όμως που διατέθηκαν δύο εργάτες για εργασία που θα μπορούσαμε να την κάνουμε εμείς μέσα σε μισή ώρα. Τόσο θα χρειαζόμασταν για να κόψουμε τα χορτάρια. Εμείς όμως θέλαμε να χρησιμοποιηθεί και τσαπί για να γίνει το μονοπάτι και να καθαριστεί η αυλή της εκκλησία από τα διάφορα αντικείμενα.
Εκτός από την πρόθεση Δήμαρχε μετράει και το αποτέλεσμα. Μάλλον από το τηλέφωνο δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι τι έπρεπε να κάνουν.Τελικά, ο "συνήθης ύποπτος" Δημήτριος Αντωνόπουλος, έσκαψε το μονοπάτι να μπορούμε να περνάμε.


Άλλο και τούτο! Το έργο της ΔΕΗ για την ενίσχυση της γραμμής του δήμου μας σταμάτησε στον Άγιο Γεώργιο στο Βύθισμα. Δεν υπάρχουν υλικά λένε! Θέλω να πιστεύω ότι έτσι είναι και πολύ γρήγορα θα συνεχιστεί το έργο.
Πέρασε και το φετινό καλοκαίρι. Το χωριό θα βρει και πάλι την «ησυχία» του… Στη φωτογραφία κάτοικοι του καλοκαιριού, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, στο Παλιοχώρι τρώνε και πίνουν και άμα τύχει το φέρνουν και μια « γυρβολιά».

Ως τάλλο τεύχος
Καλή αντάμωση
Χρήστος Γιαννακόπουλος

Χωριάτικοι Αντίλαλοι, τεύχος 130

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου