Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Χαμπέρια από τα ΨιανάΉπιος ο φετινός χειμώνας. Εκτός αν ο Μάρτης φυλάει τα καλύτερα για το τέλος!  Ο δρόμος καθαριζόταν τακτικά και η Βοήθεια στο Σπίτι, επισκέπτεται τους λιγοστούς κατοίκους, «ανοίγοντας την πόρτα τους» κάθε δεκαπέντε ημέρες.
****
Επιτακτική η ανάγκη να προγραμματισθεί η κατασκευή του γεφυριού στα Τσιπετέικα, που οι περυσινές βροχές το κατέστρεψαν. Με τα χιόνια είναι ποιο εύκολα να ανοίγει ο δρόμος από το Κρίκελλο -  Μαρίνου και να πηγαίνει το αυτοκίνητο σε μία ανάγκη.
****
Ο ήπιος χειμώνας έφερε και πρώιμη άνοιξη. Τα δένδρα ετοιμάζονται να ανθίσουν, όπως τον Απρίλη. Αν έρθει όψιμα ο χειμώνας, φρούτα στα δένδρα δεν θα δούμε.
****
Και φέτος ο Γραμματέας του Συλλόγου μας Θανάσης Ράπτης έλαβε μέρος σε ημιμαραθώνιο, στον 39ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνα 2016, που διεξήχθη στις 6 Μαρτίου 2016.  Φέτος, έτρεξε τα 20 χιλιόμετρα 6 λεπτά λιγότερο από πέρυσι! Πολύ καλή η προπόνηση του καλοκαιριού Αμπέλια –Ζαορά κάθε ημέρα. Να είναι καλά του χρόνου για νέο ρεκόρ!
*****
 


Στις φωτογραφίες το χωριό μας. Δεξιά, όπως ήταν το 1997 από το αρχείο του Κώστα Παναγιώτου και αριστερά πρόσφατα, Δεκέμβριος του 2015 από το φωτογραφικό φακό του Κώστα Παναγιωτόπουλου.

Χωριάτικοι Αντίλαλοι τεύχος 151

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου