Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Καθαρίσθηκε το μονοπάτι για την Αγία ΒαρβάραΤην Τετάρτη 13  Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε στα Ψιανά η 3η Ημέρα Προσωπικής Εργασίας που οργάνωσε ο Σύλλογος ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ. Από νωρίς το πρωί εθελοντές κάθε ηλικίας, από 15 μέχρι και 85 χρονών, ξεκίνησαν από τη Λεύκα, όπου υπάρχει η ομώνυμη πηγή με την πέτρινη βρύση και τη «γούρνα» ποτίσματος   καθαρίζοντας το μονοπάτι προς την Αγία Βαρβάρα, την ιστορική εκκλησία με επιγραφή του  16ο αιώνα όπου είναι και το κοιμητήριο. Αγκαθιές, βάτα και γκορπένια κόπηκαν επιτρέποντας στους κατοίκους να κατέβουν χωρίς δυσκολίες στην εκκλησία.
Επίσης, άλλη ομάδα εθελοντών δουλεύοντας για τρεις ημέρες, καθάρισε την εκκλησία «μέσα-έξω», συντήρησε το ξύλινο παγκάρι και ψαλτήρι, έβαψε τους τοίχους και το ταβάνι,  κάνοντας τη να λάμπει!
  
Ο Σύλλογός μας καθιέρωσε  την Ημέρα Προσωπικής  Εργασίας κάθε χρόνο  προσφέροντας έμπρακτα στο χωριό μας αναβιώνοντας αυτό που γινόταν υποχρεωτικά πριν πενήντα χρόνια: Με προσωπική εργασία διανοίγονταν και καθαρίζονταν οι δρόμοι, τα αυλάκια ποτίσματος και ότι άλλο χρειαζόταν το χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου