Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Καθαρίσθηκε το μονοπάτι για τα Λαχίδια

Εθελοντής επι τω έργω...

Απο την Ιτιά κοιτώντας το ποτάμι.

Φθάσαμε στη κορυφή

 στον Αμπλα για νερό

Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε στα Ψιανά Ημέρα Προσωπικής Εργασίας που οργάνωσε ο Σύλλογος ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ. Ήταν ένα «αντάμωμα» των χωριανών με φόρμα εργασίας , διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Με τη συμμετοχή σχεδόν όλων που βρίσκονταν στο χωριό και μπορούσαν να δουλέψουν ,  καθαρίσθηκε το μονοπάτι προς τα Λαχίδια.  Πριν μερικά χρόνια το μονοπάτι αυτό ήταν βατός δρόμος από το οποίο επικοινωνούσαμε    με  το Μεγάλο Χωριό και την Ανιάδα.  Σήμερα, μπορεί κάποιος να πάει βόλτα στο βουνό, να πιει νερό στου «Πλιού τη  Βρύση», στην Αλογόβρυση , να δει τον τόπο που καλλιεργούσαν οι παππούδες του, να φέρει στη μνήμη του αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, να θυμηθεί ίσως τότε που και ο ίδιος φύλαγε γιδοπρόβατα σι’ αυτό  τον τόπο και γενικά να καταλάβει ότι το χωριό μας δεν έχει μόνο τους αμαξωτούς δρόμους αλλά και τα μονοπάτια του, που έφκιασαν οι προγονοί μας με προσωπική εργασία και δεν πρέπει να χαθούν, αφού και σήμερα, πέρα από την ιστορία τους, έχουν και χρησιμότητα.
Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την  Τοπική κοινότητα Ψιανών και το Δήμο Καρπενησίου στα πλαίσια των γιορτών Δάσους 2012. Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός SΚΑΪ, που για αρκετές ημέρες μετέδιδε την πρόσκληση και τον ευχαριστούμε θερμά, ενώ στη διάρκεια της δράσης συνδεθήκαμε και ζωντανά στο πρόγραμμά του.
Οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού του χρόνου για κάποιο άλλο έργο στο χωριό, ζητώντας από το Σύλλογο την καθιέρωση της Ημέρας Προσωπικής Εργασίας.

2 σχόλια:

 1. Καλησπέρα σας.

  Παρακάτω τα λινκ απο video οπως τα εστειλα στην τηλεοραση του Σκαι.

  http://www.youtube.com/watch?v=6j_tEGsQqN8


  http://www.youtube.com/watch?v=qz3fVaHfCEg


  http://www.youtube.com/watch?v=Wi3xTQA6Ab0


  http://www.youtube.com/watch?v=HASWpTlsXSg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συγχαρητήρια συμπατριώτες.
  Αυτές οι πρωτοβουλίες αξίζει να γίνονται γνωστές ώστε να τις ακολουθούν και οι υπόλοιποι σύλλογοι. Είναι μία σημαντική συμβολή για να ξαναζωντανέψουν ως ένα βαθμό οι τόποι και οι μνήμες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή